Interview i Informations artikelserie “Vi er generationerne”

“Jeg ville ønske, at den yngre generation lærte at være fucking kraftig og råbe: FUUUCK DIG!!”

af Sara Mering 15. oktober 2021

Det regner, da jeg står foran Johanne Myginds opgang i Sydhavnen. Luften er den samme som inde i et køleskab, helt klam og kold. Jeg har forberedt mit besøg hos den aktuelle forfatter og journalist på flere forskellige måder. For det første har jeg købt kanelsnurrer, som jeg har med i tasken. Så har jeg læst hendes debutroman.

Interview i Femina

“Jeg synes næsten, at vi passer for godt på vores børn i dag. Den frihed, jeg fik med i min opvækst, er en god ting”

af Susanne Cordes 8. oktober 2021

Hvad har vi kvinder vundet, og hvad har vi tabt fra 1950’ernes husmoderrolle over 1970’ernes revolutionære familieidealer og til nutidens liv med ambitioner om personlig frihed? Journalist Johanne Mygind har skrevet en roman om tre kvindegenerationer, der stiller spørgsmålet: Hvad skal vi nu?

Interview i SydhavnenLiv

Johanne har blandet blod med Sydhavnen: “Her kan vi noget, man ikke finder andre steder”

af Jens Mouvielle, 30. september 2021

Johanne Mygind havde kun sat sine fødder i Sydhavnen en gang eller to, før hun flyttede hertil for snart 14 år siden.

Før det havde Johanne, der er opvokset på Vesterbro, boet de fleste steder i byen, men da hun rykkede til Sydhavnen, fik hun et spørgsmål, der ikke fulgte med flytningen til de andre adresser:

– Hvad vil du dog der?

Interview i Kulturmagasinet Fine Spind

“Man mister altid noget, når man prøver på at blive til sig selv”

af Rikke Engsig Nielsen 27. sept 2021

“Og hvis jeg skal skrive om, hvor umulige kvinder også kan være, så bliver jeg jo nødt til også finde alt muligt grimt inde i mig selv. Det er bare helt vildt at skrive det ned, så folk kan læse det,” siger hun og fortæller, at dét at udgive romanen har været noget af det mest nervepirrende, hun nogensinde har gjort.”

Interview i Politiken

“Vores normer for hvordan kvinder kan opføre sig, har ændret sig så markant, at vores liv også blive vilde.”

af  Charlotte Sejer 21. september 2021

Johanne Mygind debuterer med en roman om kvinder i tre generationer – mormor, mor og datter. Og deres forsøg på frigørelse fra normer, der forhindrer dem i at være menneske, andet og mere end blot en relation. Som fru Mygind, mor eller datter.

Forfatteren, der også er journalist, debattør og feminist, vil gerne give sit bud på, hvor vi står. Men i romanform denne gang. For man kommer ikke langt med for eksempel et debatindlæg om ’Flere kvinder skal have bedre sex’, siger hun.

Kontakt Forfatteren

Johanne.mygind@gmail.com