Tekster

Weekendavisen

 

Feminister i sexklubben

Spejlkabinet. #MeToo gav kvinder ret til at sige nej. Nu skal de også lære at sige ja, mener fotografen Kajsa Gullberg efter at have dokumenteret kvindekroppe i ekstase.

Ingen kender Hassan

Portræt. »Jeg kan da godt blive bange for, at jeg er psykopat«. Radioværten Hassan Preisler bruger sin svaghed til at få sine gæster til at fortælle noget privat. Eller er det bare en rolle, han spiller?

Den emotionelle kærestes fortælling

Gode viljer. Det amerikanske wunderkind Catherine Lacey skildrer kærligheden i feministisk skrækversion.

Det tavse køn

Snak!. Kvinder siger meget mindre end mænd, når der diskuteres politik. Det vil feministiske organisationer gøre op med. I Alternativet må mænd ikke tale, før en kvinde har haft ordet

Til te hos Ferrante

Pligtsky. Elena Ferrante forsøger at skrive personlige klummer uden at afsløre, hvem hun er.

Ses vi?

Kommentar. Fordømmelsen af såkaldt pervers seksualitet har ført til hverdagsdiskrimination og massemord. Derfor går jeg til Pride

Kritik af den rene forudsigelighed

Kommentar. Feminismen har fortjent bedre end slap kritik. Johanne Mygind forklarer tommelfingerreglerne.

Den hvileløse mumitrold

Fokus. Hun var ambitiøs, legesyg og lesbisk. Tove Jansson udvidede grænserne for, hvad børnebøger og kvindeliv kunne indeholde.

Information

Som fødende er man syg, indtil andet er bevist

Kronik Det er absurd, når Information hævder, at vi i Danmark har en stærk tradition for naturlige fødsler. Ve-stimulerende drop, kejsersnit og epiduralblokader hører til dagens orden på fødegangene, hvor personalet følger procedurer i stedet for at vurdere den individuelle fødende

Alt det putteri

Min mors generation klager over at vi bruger alt for meget tid på vores børn. Vi svarer tilbage, at de brugte alt for lidt tid på os.

Skrev Mette med usynligt blæk?

Ligestilling? Hvorfor var kvinderne nærmest fraværende ved Informations jubilæum? Enten har kvindelige journalister konsekvent skrevet deres navn med usynligt blæk, eller også måler medieverdenens mænd simpelthen pik, når de uddeler priser eller skriver bladhistorie.

Klummer

 

Vi lever stadig i et samfund, hvor kvinder skal kunne passe en størrelse 36 og ligne en på 32

Jeg fylder 40 til oktober, og det er nu, at jeg skal begynde at få krise. Jeg bør træne mere, bruge mere makeup, være mere omhyggelig med opstrammende cremer og sørge for, at reflekser og striber skjuler mine grå hår. Det er i hvert fald mit indtryk, når jeg læser interviews med alle de kendte kvinder, som er 8-10 år ældre end mig.

Derfor bør du tage på kvindelejr

Lige om lidt sidder jeg med en drink i hånden og diskuterer folkeskole, feminisme og Tinder med 18 andre kvinder. Der er kun tre uger til, at jeg igen skal på kvindelejr med mine tre drenge. Det er femte år i træk, at vi skal af sted.

Alting har en tid – spot på kvinders tidshåndtering

Sandheder fra en løgner” er skrevet af Julia Lahme, som er én af de få danske kvinder, der har formået at forvandle moderskab til guld og overskrifter i CV´et. Hendes blogs, foredrag og bøger om livet med mand, børn og job hører til Danmarks mest læste, men samtidig er “Sandheder fra en løgner” også en hjerteskærende beretning om prisen for succesen

Kontakt Forfatteren

Johanne.mygind@gmail.com